Kwalitatieve werkleerplekken

Werkplekleren of leren op de werkvloer. Het gebeurt vaker dan je zou denken want van zodra er op of via de werkplek geleerd wordt, is er sprake van werkplekleren. Stagiairs, IBO'ers, nieuwe werknemers,... Ze zullen allemaal aan één of andere vorm van werkplekleren doen. Het is daarom ook belangrijk dat je als bedrijf nadenkt hoe je dat nu precies zal aanpakken. 

 

Om je te helpen ontwikkelden we een handleiding om een kwalitatieve werkleerplek op te zetten. In de handleiding kan je ook een checklist vinden om van je bedrijf een succesvolle leerplek te maken. 

 

Wil je een stap verder gaan en een chauffeur opleiden op de werkvloer, dan kan je gebruik maken van het leerplan werkplekleren. Hiermee kan je gemakkelijk een leerplan opstellen. 

 

Heb je graag nog even een overzicht van de competenties waarover een beginnend beroepschauffeur moet beschikken, raadpleeg dan de beroepskwalificatiedossiers. Deze kunnen je helpen om de startcompetenties te bepalen. Er bestaat een dossier voor autobus- en autocarchauffeur. Voor meer informatie kan je de databank van de Vlaamse kwalificatiestructuur hier raadplegen.  

Download
Handleiding werkplekleren
Handleiding werkplekleren.pdf
Adobe Acrobat document 418.3 KB
Download
Leerplan werkplekleren
Leerplan WPL.pdf
Adobe Acrobat document 419.6 KB