BEchauffeur.be

Een goede chauffeur vinden wordt steeds moeilijker. Daarom zet het Sociaal Fonds sterk in op opleiding en tracht het de capaciteit te vergroten door verschillende opleidingskanalen uit te breiden en de bestaande te versterken. Ondertussen bestaan er vooropleidingen in bijna elke provincie, worden de mobiele instructeurs ingezet waar de nood het grootst is, kan je het beroep aanleren in het volwassenenonderwijs en loopt de samenwerking met VDAB gestaag verder. 

 

Cursisten moeten vaak stage lopen in een bedrijf om alle facetten van het beroep te leren kennen. Stel je deuren open en maak hier zeker gebruik van om de kandidaat-chauffeur te leren kennen en om hem of haar te binden aan het bedrijf. Meer tips vind je in de checklist kwalitatieve werkleerplekken en in de brochure rond onthaalbeleid

 

Daarnaast is het ook belangrijk om op de juiste kanalen je vacature kenbaar te maken: 

  • VDAB - FOREM - Actiris (BXL FORMATION) zijn structurele partners van het Sociaal Fonds en bieden een platform aan om vacatures te plaatsen. Het is van belang om je vacatures correct en waarheidsgetrouw weer te geven. Het aantal vacatures en hoe lang ze openstaan zijn immers factoren die mee bepalen of een beroep een knelpuntberoep is wat weer een effect heeft op de opleidingscapaciteit. Je kan daarnaast ook in de databank van werkzoekenden kijken of er profielen zijn die aan jouw zoektocht beantwoorden. Je kan werkzoekenden die in aanmerking komen ook direct contacteren. 
  • BEchauffeur.be is de website waar nieuwsgierigen meer te weten komen over de sector, het beroep en hoe je chauffeur kan worden. Geïnteresseerden kunnen hun gegevens achterlaten waarop ze vervolgens gecontacteerd kunnen worden om meer informatie te krijgen over de kandidaat en om een individueel traject te bepalen. Als werkgever kan je, door je aan te melden voor dit project, toegang krijgen tot de gegevens van de kandidaten. 

 

Wil je je aanmelden voor dit project? Stuur een mailtje met het aantal vacatures naar contact@bechauffeur.be. Eens aangemeld, krijg je toegang tot de lijst van kandidaat-chauffeurs die je dan zelf kan contacteren. Vergeet zeker ook geen feedback te geven over het aanwervingstraject!